Thursday, October 12, 2017

Bookshopping #5 (09/2017)

Krásný den!

Sice opožděně, ale přece tu pro vás mám měsíční shrnutí knih, které přibyly do mé knihovny. Popravdě, moc jich nebylo, ale tento měsíc mám svátek, tak doufám, že to bude lepší :D
Aby jich bylo více, započítala jsem i knihy, které mi přišly včera, ale objednala a zaplatila jsem je už v září na Book Depository.
Není to tak dlouho, co jsem si pořídila novou knihovnu, nedávno jsem ji ale už musela celou přeorganizovat kvůli nedostatku místa a stejně už se mi tam zase skoro nic nevejde :D To je zkrátka asi prokletí knihomolů...

To byla trochu odbočka od tématu, vraťme se tedy v těm novým knihám:

Falešný polibek (Mary E. Pearson)

Království Morrigan je plné tradic a příběhů o dávném světě. Princezna Lia je ale nesnáší. Svatba s někým, koho nikdy nepotkala? Kvůli zajištění politického spojenectví? Má všeho po krk! A tak v den své svatby uteče a usadí se ve vzdálené vesnici. Tam se seznámí se dvěma záhadnými přitažlivými muži – princem, kterého si měla vzít, a vrahem s úkolem ji zabít. Obklopena tajemstvím a lží Lia odhalí skutečnosti, které otřesou jejím životem.



Caraval (Stephanie Garber)


Než vstoupíte do světa Caravalu, mějte na paměti, že je to jen hra. Ať už jste o Caravalu slyšeli cokoli, určitě se to nevyrovná realitě. Je to víc než hra! Je to magie. Scarlett vždy toužila Caraval zažít a letos dostala pozvánku. Jenže vzápětí unese její sestru Tellu tajemný režisér celého představení. Není se čeho bát, Caraval je přece jen zdání. Ale co když ne? Ať už je to jakkoli, Caravalem musí Scarlett projít i se zlomeným srdcem a sestru rychle najít, než se spustí nebezpečný dominový efekt následků a navždy ji ztratí.


Americké zápisky (Barbora Jiříčková)


Anna už od malička všem tvrdila, že chce studovat v USA. Nejdříve to byl jen sen, ale když se naskytla příležitost, neváhala a popadla ji za pačesy. A tak najednou stojí na letišti v Oklahomě, s sebou hromadu kufrů a tenisovou raketu, díky níž získala stipendium na univerzitě. Ovšem to těžší má teprve před sebou, jak se proboha zvládne vypořádat se všemi záludnostmi vysokoškolského života? Jak jen zvládne život ve Státech? Proč tady proboha všichni nosí kovbojské boty? Jak se má sžít se svými spoluhráčkami? A jak to tady má vydržet bez svého přítele? Nádherně napsaný román, jenž okouzlí všechny, kteří někdy chtěli studovat v cizině, rádi cestují a chtějí poznat, jak probíhá každodenní život v USA. A samozřejmě pro všechny, kteří mají rádi šťastné konce.


Harry Potter and the Philosopher's stone- Gryffindor and Ravenclaw editions (J. K. Rowling)


Celebrate 20 years of Harry Potter magic! Harry Potter has never even heard of Hogwarts when the letters start dropping on the doormat at number four, Privet Drive. Addressed in green ink on yellowish parchment with a purple seal, they are swiftly confiscated by his grisly aunt and uncle. Then, on Harry's eleventh birthday, a great beetle-eyed giant of a man called Rubeus Hagrid bursts in with some astonishing news: Harry Potter is a wizard, and he has a place at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. An incredible adventure is about to begin! These new editions of the classic and internationally bestselling, multi-award-winning series feature instantly pick-up-able new jackets by Jonny Duddle, with huge child appeal, to bring Harry Potter to the next generation of readers. It's time to PASS THE MAGIC ON ...

PS: nemohla jsem najít vlastní fotku, tak si ta dvě ostatní vydání odmyslete :D

Shadow & Bone (Leigh Lardugo)


Ravka, kdysi mocná a hrdá země, se otřásá v základech. Pás neprostupné temnoty obývaný krvežíznivými nestvůrami, ji rozdělil na dvě části. Její budoucnost leží v rukou nic netušící dívky… Alina nikdy v ničem nevynikala. O to víc je překvapena silou, která se projeví v okamžiku, kdy je se svým regimentem napadena a jejímu nejlepšímu příteli hrozí smrt. Jejích výjimečných schopností si všimnou na nejvyšších místech a dívka je dopravena na královský dvůr, kde se má naučit ovládat své dosud nezkrocené schopnosti. Má se stát grišou – členkou privilegované vrstvy mágů a kouzelníků. Jenže nic v tomto světě plném přetvářky není tak, jak se jí snaží namluvit. Alina proniká do tajemného společenství grišů a poznává blíž i jejich nejvyššího mága, okouzlujícího Temnyje. Postupně přichází na to, že vše, co se kolem ní děje, má jediný cíl. Zneužít její jedinečnou moc proti celé zemi i proti ní samotné. Pokud se nechce stát loutkou v rukou zla, musí uprchnout. Jediná možná cesta však vede tam, kam se jiní neodvažují. K pásu neprostupné temnoty…


Everything, everything (Nicola Yoon)


Tato originální prvotina vypráví o dívce, která je doslova a do písmene alergická na celý svět. Je zavřená doma, nikam nesmí a skoro nikdo nesmí k ní. Když se ale do sousedního domu přistěhuje nová rodina a s ní i kluk jménem Olly, začíná se odvíjet komplikovaná „lovestory“, která obrátí naruby všechno, úplně všechno, co osmnáctiletá Madeline dosud znala. Neotřelý milostný příběh je zajímavý i svým zpracováním – obsahuje Madelininy deníkové záznamy, poznámky, tabulky, seznamy či ilustrace. Příběh o bezmezné radosti i nekonečném smutku, které zažíváme, když prorazíme stěny své ulity a kvůli lásce uděláme něco úplně bláznivého (a smrtelně nebezpečného).


A co hezkého jste si v září koupili vy? 😉 💋

2 comments:

  1. Moc pěkné nové kousky, nevěděla bych na čtení které knihy se vrhnout nejdříve :) Všechno úplně všechno i Griša mě bavily :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju, tak to je můj aktuální problém no :D už se na ně těším ;)

      Delete